SHARE

Case Study

Cintec Helps Stabilize the Morris Island Lighthouse

North American firm helps with stabilization effort on lighthouse staircase Cintec North America announces its Cementitious Grout Anchors were used in a project for the stabilization of the deteriorating staircase in the Morris Island Lighthouse, located on Morris Island, South Carolina. The lighthouse was opened in 1876 and decommissioned in 1962. The structure is 49M/161 […]

NYC Condo Transformed by Custom Steel and Glass Wall from Amuneal

Everyone loves a before and after! In William McIntosh Design’s recent Leroy Street project, they removed a sheetrock partition and replaced it with a gorgeous custom fabricated steel and glass wall by the craftspeople at Amuneal.  Now, the homeowners at 160 Leroy can enjoy their beautiful Hudson River views preparing meals in the kitchen. Before the […]

Need for Speed Drives Use of Wooden Modular Construction in Berlin School Project

With a total of 32 schools slated to be built by 2025, the City of Berlin, Germany, found sustainable wooden modular construction offered the short construction time it desired while simultaneously establishing the city as one of the world’s major metropolises for wood construction. Six schools have already been successfully completed. The modular structures were […]

Sustainable Design Elements Stand Out in Seattle’s Watershed

Watershed is a deeply green, mixed-use project that has achieved both Living Building Challenge (LBC) petal certification and Seattle’s aggressive Living Building Pilot Program (LBPP) standards. In designing the project, both the developer and architect teams sought to find a way to stand out among the progressive city’s many sustainably designed projects. “The stakes were […]

Sound-Resistant Partition Walls Create Theater Oasis at The Mercury Store

Janesville, WI – With an air of post-Covid celebration, The Mercury Store opened in June of 2021. The start-up space of 13,000-square-feet for entertainers is located in a 100-year-old metal foundry. To separate the massive space into two sound-resistant performance areas, CO Adaptive Architecture specified two movable Hufcor partition walls – each with an STC […]

Pennsylvania College New Design Delivers Stunning Curved Design

New York – Eight helically-curved, double-glazed, 16-foot channel glass walls by Bendheim are key to the design of the new Franklin & Marshall College Winter Visual Arts Center in Lancaster, Pa. They clad the building’s 2nd and Mezzanine levels and define its celebrated “box-kite” shape. Steven Holl Architects designed the $29 million project – a […]